شورای رقابت: مدیریت ایران خودرو توسط کروز غیرقانونی است میزان عیدی کارمندان دولت تعیین شد توقف موقت صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا / اعلام ضوابط جدید تا ۵۰ روز دیگر خانه‌های مناطق ۴ و ۵ تهران گران شد + جدول قیمت‌ها ۷۹۲۸ قطعه سکه تمام و ربع ضرب ۱۴۰۳ در حراج مرکز مبادله فروخته شد + قیمت جزئیات فروش محصولات سایپا و پارس خودرو ویژه دهه فجر واکنش سازمان برنامه و بودجه به افزایش یارانه‌ها توضیحات بانک قرض‌الحسنه مهر ایران درباره طرح «وفاق مهر» معرفی بی وای دی سیل ۰۶ جی تی در نمایشگاه خودرو تهران ۱۴۰۳ + عکس افزایش باورنکردنی قیمت آیفون ۱۶ / رشد ۵۰ میلیونی قیمت‌ها پس از رجیستری + جدول قیمت وزیر راه: پیگیر برقراری پرواز پاریس هستیم/ ارتباط ایران ایر با لغو پرواز تهران - پاریس شایعه است بادنجان رکورددار گرانی خوراکی‌ها شد قیمت طلا، سکه و ارز امروز پنجشنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ + جدول  قیمت طلا آبشده نقدی، امروز ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ واکنش سازمان هواپیمایی کشوری به لغو پرواز تهران-پاریس: فرانسه دلیل روشنی اعلام نکرده است

کمبود تجهیزات هواشناسی؛چالش پیش‌بینی بلایای طبیعی

رئیس سازمان هواشناسی با اعلام این‌که فقط ۱۰ رادار تخصصی هواشناسی در کشور فعال است،گفت:برای ارتقا دقت پیش‌بینی‌ها و صحت داده‌ها، توسعه شبکه نظارت و پایش وضعیت جوی ضروری است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۳ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 03
کد خبر: ۲۷۰۰۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به چالش‌های موجود در زمینه تجهیزات پیشرفته هواشناسی، بر لزوم تخصیص اعتبار سالانه حداقل 1500 میلیارد تومانی به این بخش تأکید کرد.

 

وی هشدار داد: این سرمایه‌گذاری ضروری برای دستیابی به سطح مطلوب هواشناسی در مقایسه با کشورهای پیشرفته منطقه، یک اولویت اساسی است.

 

در حال حاضر، تنها 10 رادار تخصصی هواشناسی در ایران فعال است. این در حالی است که در کشورهایی نظیر ترکیه که مساحت کمتری نسبت به ایران دارند، 17 رادار هواشناسی تخصصی وجود دارد.

 

به گفته تاجبخش، کشورهای پیشرفته‌تری مانند آلمان، با مساحتی حدود یک پنجم ایران، از 34 رادار هواشناسی تخصصی بهره می‌برند.

 

رئیس سازمان هواشناسی کشور بیان کرد: برای ارتقای دقت پیش‌بینی‌ها و صحت داده‌ها، توسعه شبکه نظارت و پایش وضعیت جوی کشور ضروری است. در شرایط بحران‌های اقلیمی و بلایای طبیعی، دسترسی به اطلاعات دقیق و به‌موقع برای مدیریت بهتر بحران‌ها و کاهش خسارات غیرقابل جبران بسیار حیاتی است.

 

تاجبخش همچنین به کمبود تجهیزات پیشرفته و نبود سرمایه‌گذاری کافی در زمینه رادارهای هواشناسی اشاره کرد و هشدار داد: این مشکلات می‌تواند خسارات ناشی از بلایای طبیعی را افزایش دهد و توان کشور در مدیریت بحران‌ها را کاهش دهد.

 

وی نمونه‌هایی همچون سیلاب‌ها، طوفان‌ها و دیگر بلایای طبیعی را ذکر کرد که به دلیل پیش‌بینی‌های ناکافی و نادرست، خسارات زیادی به کشور وارد کرده‌اند.

 

وی تاکید کرد: سازمان هواشناسی در تلاش است تا با جذب منابع مالی از طریق بودجه‌های دولتی و همکاری‌های بین‌المللی، زیرساخت‌های هواشناسی را به سطح مطلوب ارتقا دهد.

 

وی در این‌باره گفت: امید داریم با تأمین منابع مالی و حمایت‌های دولتی، بتوانیم سیستم‌های پیشرفته هواشناسی را به‌گونه‌ای توسعه دهیم که از همتایان منطقه‌ای و جهانی خود پیشی بگیریم.

 

رئیس سازمان هواشناسی اضافه کرد: بهبود وضعیت تجهیزات و زیرساخت‌های هواشناسی نه تنها در پیش‌بینی بلایای طبیعی اهمیت دارد، بلکه می‌تواند در حوزه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی نیز تأثیرگذار باشد. برای مثال، پیش‌بینی دقیق وضعیت جوی می‌تواند به کشاورزان، بخش حمل و نقل و سایر صنایع در بهبود مدیریت منابع و کاهش آسیب‌ها کمک کند./ تسنیم

ارسال نظر